tiistai 1. toukokuuta 2012

Alusta tähän päivään...

Vuonna 1998, kun aloitin aktiivisen urheilu-urani olin 16 vuotias. Aikaisemmin olin kokeillut ja harrastanut lajeja laidasta laitaan. Pihapelit, hiihto, maastojuoksu, lentopallo, luistelu, sähly, koululiikunta ja satunnaiset yu-kisat sekä palokunnan nuoriso-osasto olivat kuuluneet ohjelmistoon. Pyörällä, jalan tai potkukelkalla mentiin lihasvoimalla paikasta toiseen ja kotona tehtiin vanhempien apuna töitä. Innostus ja halu liikkua on ollut tärkeä osa koko elämääni.

Ensikosketus yleisurheiluun ja tarkemmin keihäänheittoon oli kotipihalla, kun isän kanssa teimme välineen lähimetsän suorimmasta lepästä. Idoli oli Seppo Räty. Moukarinheitto ei herätä muistoja ennen omaa uraani, kuin yhden tarinan verran. Palokunnassa päällikkönä oli Pentti Kahma, joka toi kiekonheiton tietoisuuteeni ja toi myös yhden urheiluidolin lisää.

Aloitin siis aktiivisen treenaamiseni yleisurheilun ja tarkemmin heittolajien parissa vuonna 1998 yhden puhelinsoiton jälkeen. Valmentajana toimi Marko Hietala ja treenaaminen oli todella monipuolista. Ykköslajit olivat kuitenkin moukari ja keihäs, joista jälkimmäinen osoittautui minulle omimmaksi. Kehitystä tapahtui hurjasti, mutta sitten sattuikin vuonna 2001 se pahin eli kyynärpään loukkaantuminen. Eikä siltä tieltä ole palattu vieläkään kokonaan, vaikka taisteltu on. Asioita käden kuntoon hoitamisen suhteen en nuorena aloittelijana osannut tehdä oikein ja se maksoi minulle mahdollisen keihäänheittouran. Treenasin aktiivisesti keihästä n.2,5v ja tulokseksi jäi toistaiseksi ;) 69.14. No lajejahan oli muitakin ja moukari oli hyvässä vauhdissa. Tein kovaa työtä ns. pohjien treenaamisen parissa. Pitkiä sarjoja ja treenejä, lenkkeilyä, paljon salibandyä ja kaikkea kestävyyspainotteista. Kulutusta oli paljon ja paino pysyi alhaalla. Kunto oli joka osa-alueella kohtuullisen kova. Hauska muistella aikaa jolloin painoin n.70kg :) Vuosi vuodelta treenaaminen koveni ja koveni. Herääminen voimanhankintaan ja moukarinheiton kokonaan omaksi ottamiseen tapahtui vuonna 2007. Valmentajaksi alkoi Taisto Vierimaa. Olisihan sitä toki aiemminkin voinut herätä ja alkaa, mutta moukarinheittäjillä on aikaa. Esimerkkinä Heikki Kangas ja Taisto Vierimaa.

Tässä sitä nyt ollaan vuodessa 2012. Urheilen erittäin tosissani, mutta perheen ja työn ehdoilla. Vaimolle todella suuri kiitos kaikesta tuesta ja siitä ymmärryksestä minkä saan, kun vietän enimmäkseen yksin aikaa itseäni piiskaten parempiin suorituksiin. Voimaa on kertynyt mukavasti siitä, kun aloitin lajikohtaisen harjoittelun moukarin suhteen ja elopainoa myös sen myötä(110kg). Lajivoimaa hankitaan nyt ja tästä eteenpäin kovasti, punttisalia unohtamatta :) Valmentajina toimivat Taisto Vierimaa ja Jyrki Mäkelä.